top of page

Wat is een bikefitting?

ALS EEN A-SYMMETRISCH LICHAAM OP EEN SYMMETRISCH PRODUCT MOET PASSEN

Pas jij je aan aan jouw fiets, of laat je jouw fiets aanpassen aan jou?

beeld1 kopie.jpg

Jij bent onze prioriteit

Een optimale fietshouding om zonder klachten, blessures en pijn met plezier te fietsen.

Ieder lichaam is uniek. Hierdoor kunnen er vaak beperkingen zijn met betrekking tot een perfecte afstelling. Een optimalisatie is bij de meeste fietsers altijd te behalen. Een optimale fietshouding helpt je om met plezier en zonder klachten te fietsen. De Bikefitter helpt je bij problemen zoals pijn en ongemak in de rug, schouders en knieën. Ook tintelende handen of voeten komen regelmatig voor bij fietsers. Er zijn een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op jouw positie, zoals het type fiets, de framemaat, het type zadel en je fietsschoenen.


Een symmetrische fiets en een a-symmetrisch lichaam
 

De Bikefitter heeft als doel om jou in een optimale fietspositie te brengen en deze positie over te zetten naar jouw eigen fiets. Door een optimale fietspositie is de fietser in staat zijn of haar doelen met plezier en zonder klachten, blessures of pijn te bereiken.

3dMC-totaalbeeld.jpg

Hoe onderscheidt de Bikefitter zich?

De Bikefitter biedt alleen dynamische fietsmetingen aan, ongeacht op welk niveau, merk fiets of sportieve ambitie. Om jou het beste advies te kunnen geven werkt de Bikefitter merk- en productonafhankelijk. Wij werken met de meest geavanceerde bikefitting apparatuur:

1.   Pasfiets van de Bikefitting.com:

Hiermee kunnen we de huidige fietspositie van jouw fiets direct overnemen. Dit wordt ons vertrekpunt tijdens de bikefit, we noemen dit ook wel de NUL-meting. Deze wordt gebruikt om tot de optimalisatie van jouw fietsbeweging te komen. Mogelijkheid tot pedaaldruk-analyse en power-output links/recht.

2.  3D Motion Capture van STT Systems/EKIB:

Het 3D Motion Capture (3DMC) is een 3D-systeem dat we gebruiken om je bewegingen ‘full body’ (360º) te kunnen vastleggen en analyseren. Dit systeem is met name specifiek voor de analyse van bewegingen die gemaakt worden op de racefiets, TT-triatlon en ATB/MTB. Het STT-3DMC systeem is bijzonder door zijn unieke nauwkeurigheid (±2mm.) en de geavanceerde interface. Door gebruik te maken van dit systeem kunnen we je in realtime observeren en corrigeren naar de optimale fietspositie.

3.   Zadeldrukmeting van gebioMized*:

Door middel van een dynamische zadeldrukmeting kunnen we direct zien hoe de druk van het zitvlak is verdeeld over het zadel. Aan de hand van deze analyse kan, in combinatie met het juiste type zadel, de optimale positie van het zadel gevonden worden. Hierdoor ben je verlost van de vervelende zitvlak-klachten.

PHOTO-2020-07-08-21-53-38.jpg
bottom of page