top of page

de Bikefitter is aangesloten bij de ISCO en IBFI

Wat zegt dit over ons?

International Bike Fitting Institute

Bikefitting wordt steeds populairder en naarmate de branche groeit, groeit ook het aantal bikefitters. Momenteel kan iedereen zichzelf omschrijven als bikefitter, ongeacht hun vaardigheden, kennis en kunde. Dit stelt de branche open voor ongetrainde, onervaren personen die onjuist advies en slechte servicenormen kunnen geven en consumenten achterlaten met een slechte ervaring in de bikefit branche. Met zoveel kwalificaties voor bikefitting in de markt, is het voor consumenten moeilijk om expertise en kennis tussen verschillende bikefitters te vergelijken.

IBFI-Logo.png

Het International Bike Fitting Institute (IBFI) is een internationale organisatie die een wereldwijde standaard ontwikkelt voor de Bikefit-industrie. Door een internationaal erkend accreditatieschema aan te bieden, beschermt I.B.F.I. gevestigde, opgeleide Bikefitters en helpt het fietsers om toegang te krijgen tot de vaardigheden en diensten die ze verwachten. De non-profitorganisatie staat onder toezicht van enkele van 's werelds beste bikefitters en experts, en wordt ondersteund door de toonaangevende organisaties en onderwijsaanbieders in de branche.

International School for Cycling Optimalisation

ISCO Logo.png

De I.S.C.O. is in Oktober 2013 opgericht door de toonaangevende Duitse Bikefit studio gebioMized uit Műnster om hun ervaringen met biomechanische bikefittingen in theorie en praktijk door te geven. Deze opleider voor Bikefitters wil de knowhow  vergroten inzake klantgerichte en wetenschappelijk onderbouwde bikefitting die traditionele concepten overstijgt. Focus ligt op de kwaliteit van klantadvies en het behoud van klanten door biomechanische vakkennis en bekwaamheid in ergonomie aan te bieden.

Dit trainingsconcept bevat verschillende niveaus - van beginner tot expert. Het multidisciplinaire team van docenten uit de wetenschap, fysiotherapie, fietsen en industrie biedt u toegang tot de meest up-to-date aanpastechnologie en kennis. Voldoende materiaal, webinars en workshops ondersteunen de deelnemers bij hun voortdurende opleiding.

Een belangrijk aspect van de bikefit opleidingen is het leren omgaan met verschillende analyse- systemen (dynamische drukmeting op de contactpunten // cyclus specifieke bewegingsanalyse), die in praktische workshops worden geleerd. Op level 2/Advanced level wordt aanvullende kennis over zowel de analyse van de trapbeweging als de oorzaken van fiets specifieke overbelasting, gecombineerd met gerichte maatregelen geleerd. Elk niveau wordt afgesloten met een certificaat.

Waterpas MR.jpeg
bottom of page